marți, 21 mai 2019

Igiena orala

 "Spalati doar dintii pe care doriti sa ii pastrati ! "
....auzind aceasta expresie am fost amuzat  dar adevarul este unul trist privind consecintele unei igiene orale neglijate.
Educatia unei igiene corecte si consecvente este necesara de cat mai timpuriu, astfel inca de la stadiul de sugari trebuie acordata o atentie deosebita igienei orale (folosind comprese, degetar antibacterian, periute degetar).
Odata cu eruptia dintilor copiii vor trebui invatati sa folosesca periuta cu pasta de dinti si ata dentara, parintii fiind  un exeplu si supaveghetori in aceasta activitate.
Recomand irigatorul bucal - putin promovat pe media, folosit regulat va fereste de multe "probleme ascunse" care apar peste noapte .
 Este recomandat periajul danturii dupa fiecare masa si este obligatorie igiena completa seara inainte de somn.
Controlul periodic la medicul specialist trebuie sa fie o activitate normala si placuta in care pacientul sa fie familiarizat cu manoperele de igienizare dentara.
 Igienizarea profesionala realizata la cabinetul medical trebuie privita ca o completare a igienei personale efectuata la domiciliu. Astfel sanatatea dintilor depinde in mare masura de ingrijirea lor de catre pacient.

Pentru mai multe informatii si sfaturi va asteptam cu drag si nu uitati sa zambiti  !

tel:0740313646

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sigilarea dintilor

Sigilarea santurilor si fosetelor ocluzale ale dintilor reprezinta un procedeu de profilaxie a cariilor dentare, se recomanda...